Nieuws

Een week stilstand is een week werk

Terwijl er met veel inzet werd gewerkt om de ambities rond de revisie van een platenband transporteur waar te maken, werd er in een andere fabriekshal ‘getoverd’ met HARDOX voor een ander complex lasproduct.  Verder lezen >


HARDOX HiACE, leeft langer een zuur leven

Sterk corosieve bestanddelen in huishoudelijk restafval vormen een extra bedreiging voor slijtproducten. Stoffen met een lage PH-waarde in de mijnbouw en industrie zijn funest voor de levensduur. HARDOX HiACE maak je het leven niet zuur! Verder lezen >


Just in Time in de Botlek

Transportbanden mogen en kunnen niet stilstaan, nooit! Wat te doen als dat wel dreigt te gebeuren en dan ook nog eerder dan verwacht. Een crisis in wording? Crisismanagement of … samenwerken in slijttechniek.

Verder lezen >


‘Hoe klein kun je het maken?’

Metaalman Bert Meij is al 22 jaar onderweg met slijttechiek. Begon ooit in het magazijn waar hij met hulp van de computer alles vindbaar maakte. Deed sales vanachter het bureau en loopt nu al 14 jaar in de buitendienst. Zijn rayon?  Benelux en Frankrijk!

Verder lezen >


Weten wat er speelt

Hergebruik grondstoffen, cyclisch ondernemen, milieuproblematiek… toenemende druk op de recycling-branche. De aanvoervolumes worden steeds groter, de verwerkingstijd korter. Geha Laverman weet als geen ander wat er speelt.

Meer dan dertig specialisten met ruime ervaring en kennis van de zeer uiteenlopende machineparken en recycling-configuraties hebben dagelijks intensief contact met klanten in de gehele Benelux en Noord-Frankrijk.  Een ding is heel duidelijk: de druk op de branche wordt steeds groter en die zal blijvend aanhouden. Rustige periodes behoren tot het verleden. Er wordt 24/7 gewerkt. Voor onderhoud van de installaties is nauwelijks meer ruimte. Slecht onderhoud leidt tot reparatie, resulterend in stagnatie van de productie, tijd die verloren gaat en moeizaam is in te halen. 

Stilstand is rampzalig

Elk recyclingbedrijf is in feite uniek. Heeft – vaak door jarenlang voortschrijdend inzicht – volledig eigen verwerkingsmethodes ontwikkeld. Bij onderhoud en aanpassingen wordt maatwerk in slijttechniek verwacht. Verwarring over machinespecificaties ten gevolge van onzorgvuldige registratie heeft rampzalige gevolgen. Absoluut stabiele capaciteit is cruciaal en stilstand is ondenkbaar.

Geha Laverman biedt oplossingen teneinde de toenemende hectiek het hoofd te bieden en dat doet zij al jaren. Aan de basis is Geha Laverman voorraadhouder en bouwer van de meest uiteenlopende slijtdelen. Elk verlangd onderdeel kan meestal direct uit voorraad geleverd worden en maatwerk komt uit eigen werkplaatsen. Uitgebreide revisie van one-of-a-kind projecten vormen geen enkel probleem dankzij tientallen samenwerking met Europese partners in slijttechniek

Calamiteiten voorkomen

Omdat stilstand te allen tijde moet worden voorkomen kiezen steeds meer relaties ervoor om on-site de belangrijkste slijtdelen voorradig te hebben, waarbij Geha Laverman een belangrijk rol overneemt in het beheer en de logistiek daarvan. Zonodig een eventuele back-up voorraad in eigen magazijn houdt. Bijkomend voordeel is de monitoring van de efficiency: het functioneren van het machinepark. Onderhoud, reparaties en revisies kunnen worden gepland.

Meer dan een one-stop-shop

Geha Laverman is zoveel meer dan louter een leverancier van slijtdelen. Zij heeft de ambitie om samen met haar klanten de toekomst van recycling te bepalen door visie te delen.

Wij nodigen u uit voor een gesprek dat misschien wel tot een ‘eye-opener’ zal leiden.
Bel nu +31 756539800 en maak direct een afspraak.


Wielen Waagstuk

Spannende projecten zijn dagelijks werk bij Geha Laverman. Maar de vervanging van deze reuzenraderen deed ons hart wel even sneller kloppen.  Geha Laverman ging in samenwerking met partner HEKO-Ketten vol passie de uitdaging aan om deze kettingwielen nieuw leven in te blazen.

Verder lezen >


Afscheid van fossiele brandstof

In 2016 startten SSAB, partner van Geha Laverman, LKAB en Vattenfall: HYBRIT, een revolutionaire samenwerking in de staalproductie. HYBRIT gaat steenkool, nodig voor de staalindustrie, vervangen door waterstof. Het resultaat is 's werelds eerste fossielvrije staalproductie-technologie, met vanzelfsprekend een te verwaarlozen CO2-footprint. Verder lezen >


Frees-beest

Niet schrikken: de Kekeisen UBF-3000, de laatste maar zeker niet de allerlaatste freesmachines bij Geha Laverman, maar wel de beestachtigste die ooit werd geïnstalleerd. Een frees-beest van maar liefst twintig ton, waar gedurende oktober alle ruimte - ruim vijftig vierkante meter! - voor werd vrijgemaakt. Maar dan is ie ook van harte welkom!

Verder lezen >


Reisleiders in een slijtvast stalen landschap

Fokke Post en Dennis Slof deelden dezelfde school en opleiding en vonden in 1994 tegelijk hun – min of meer – eerste baan bij Geha Laverman als sales-engineer. Een kwart eeuw later werken ze nog steeds in dezelfde ruimte èn in dezelfde functie. Ondanks ramen die letterlijk uitkijk bieden op klanten, een uitzichtloos bestaan zou je zeggen….

Verder lezen >


Code oranje zet baktanden op scherp

Combi Wearparts haalde twee jaar geleden fors uit met deze revolutionaire oranje tanden en de belangstelling blijft onverminderd groot.

Niet verbazingwekkend! De C-REX heeft een uiterst innovatief ontwerp en is uiterst duurzaam. Zo gaat het verwisselen van de C-REX razendsnel en verrassend eenvoudig: een kwartslag draaien van een speciale sleutel volstaat; er komt geen hamer aan te pas! Dat allemaal dankzij maar een enkele afgeschermde sluitpen - die nooit hoeft vervangen hoeft te worden..

Verder lezen >