Gereed voor gereedschap

Misschien is het wel de crème-de-la crème van SSAB: TOOLOX.  Opmerkelijk staal met unieke eigenschappen

TOOLOX is hèt gereedschapsstaal bij uitstek, oorspronkelijk ontwikkeld voor de bouw van matrijzen en spuitgietmallen, kortom materiaalvormend en -vervormend gereedschap. Daarnaast bleek het buitengewoon goed inzetbaar in andere omgevingen waar maatvastheid een belangrijke rol speelt.

Materiaalspanningsvrij

Wat TOOLOX bijzonder maakt is de unieke combinatie van eigenschappen. Het laat zich uitstekend verwerken ondanks de hardheid van 410-475 Brinell. Het materiaal is ‘van nature’ nagenoeg spanningsloos, dat maakt warmte- behandeling achteraf volstrekt onnodig. Extreme maatprecisie is vaak cruciaal bij bewerkte eindproducten om nauwe toleranties te waarborgen.

TOOLOX is ook uiterst temperatuurresistent (tot max.590°C), dat maakt dit staal ook ideaal om in te zetten voor toepassingen bij recycle-installaties waar excessieve temperaturen een bedreiging vormen. TOOLOX wordt veel gebruikt bij de bouw van bijvoorbeeld mengschoepen, stortgoten, slijtrails, bekledingsplaten etc.

Geha Laverman verwerkt TOOLOX 44- met plaatdiktes oplopend van 6 tot 130 mm. Maak kennis met dit karaktervolle paradepaardje uit de renstal van SSAB,  bel <a href=”tel:0031756539800″>075 6539800</a>

nl_NL