HARDOX®
HARDOX®
Vorige slide
Volgende slide

HARDOX® materialen

HARDOX® is een gelegeerd slijtvast plaatmateriaal  met een  bijzonder homogene samenstelling en constante hardheid en wordt sinds 1974 geproduceerd bij de Zweedse staalproducent SSAB.

HARDOX® heeft unieke eigenschappen. De combinatie van hardheid en taaiheid maakt HARDOX® succesvol en zeer gewild bij constructeurs. Daarbij komt  nog dat HARDOX® heel  goed te vervormen, te bewerken, snijden en lassen is. HARDOX® is leverbaar in plaatdiktes van 0,7- tot en met 160 mm.

De nieuwe, kleinere plaatdiktes bieden nog ruimere mogelijkheden voor lichte-, slijtvaste constructies. Als HARDOX® WEARPARTS CENTER  heeft Geha Laverman de meest gangbare diktes en kwaliteiten op voorraad en kan daardoor snel leveren. Geha Laverman levert haar HARDOX®-producten op aanvraag met  3.1 materiaalcertificaat.

HARDOX® WEARPARTS

Bij Geha Laverman in Zaandam, het grootste HARDOX® WEARPARTS CENTER van de wereld (!), worden dagelijks vele tonnen HARDOX® van verschillende kwaliteiten en afmetingen verwerkt tot een halffabricaat of eindproduct.

Deze producten worden HARDOX® WEARPARTS genoemd. Er wordt voortdurend gezocht naar de beste oplossingen voor uw slijtage- problemen. De jarenlange ervaring in combinatie met de uitgebreide productiemogelijk- heden dragen ertoe bij dat de kwalitatief hoogwaardige slijtdelen een zeer korte levertijd kennen.

HARDOX® WEARPARTS CENTERS adviseren, meten in op locatie, produceren en leveren. Inbouw wordt vaak door de gebruiker zelf gedaan, maar Geha Laverman heeft ook servicefaciliteiten via haar partners. Geha Laverman levert HARDOX® WEARPARTS in heel Europa.

Geha Laverman HARDOX WEARPATS EXPERT

SSAB KWALITEITEN

SSAB innoveert zijn materialen voortdurend waardoor het aantal  toepassingsgebieden steeds verder wordt  uitgebreid. Naast het slijtvaste HARDOX® produceert SSAB o.a.  ook hoogsterkte staal onder de merknaam STRENX® , het gereedschapstaal TOOLOX®, de kogelwerende pantserplaat ARMOX®  en de opgelaste plaatkwaliteit:  DUROXITE®

Geha Laverman weet als geen ander het type Hardox® op het toepassingsgebied af te stemmen.

Over de andere materiaal- kwaliteiten van SSAB, kan op aanvraag meer informatie worden toegezonden

Toepassingsgebieden

HARDOX® kent vele toepassings- gebieden. Waar materiaalslijtage optreedt zijn immers duurzame producten gewenst. Geha Laverman kan elk slijtdeel in nagenoeg elke gewenste vorm fabriceren.

HARDOX® wordt toegepast in veel takken van de industrie, maar ook in mijnbouw, steengroeven, zandwinningbedrijven. Ook is het terug te vinden in materieel voor de cement, beton- en asfaltproductie, energie-productie, staalproductie, recycling, overslag, agro-techniek, bosbouw, visserij, offshore en grond- weg- en waterbouw.

Geha Laverman SSAB Wegenbouw

Partners

nl_NL