TRANSPORTTECHNIEK

Kettingen en toebehoren

Geha Laverman levert transport- en aandrijfkettingen voor kettingtransporteurs in voornamelijk abrasieve industriële omgevingen.
HEKO rondstaalkettingen Slijtvaste geharde kettingen van hoge kwaliteit volgens DIN- en Industrienorm (WN). Ook bijpassende aanbouwdelen en kettingwielen leverbaar.

Rondstaal kettingen

Gekalibreerde rondstaal kettingen in vele kwaliteiten. Ook met bijpassende gegoten- of machinaal bewerkte wielen.

Gesmede schraperketting

Slijtvaste kettingen, in veel modellen en materialen leverbaar, en met bijpassende kettingwielen.

Stalen transportketting

Verkrijgbaar volgens  Europese-, Engelse- of Amerikaanse normen, model of tekening.

Aandrijf
kettingen

Volgens Europese-, Engelse- of Amerikaanse norm voor zware aandrijvingen.

Elevatorbakken

Elevatorbakken, zowel lichte, uit plaat geperste bakjes als zware, volledig gelaste uitvoeringen volgens DIN-norm of volgens uw tekening of model. Voor montage aan kettingen of banden.

Uitgevoerd in normaalstaal, maar ook in roestvrij- of slijtvast staalkwaliteiten. Eventueel ook voorzien van hardoplassing op scheprand.

Leverbaar in iedere maat of volume. Bedoeld voor zand, asfalt, cement, ertsen, mineralen, gips, vliegas, etc.

Onderhoudsvrije lagers

Onderhoudsvrij slijtvast glijlager-systeem toepasbaar in abrasieve omgevingen voor spanassen van zowel ketting- als bandelevatoren. De toepassing van deze lagers in combinatie met een zwaartekracht-spaninrichting aan de binnenzijde van de elevator maakt een stofvrije elevatorvoet mogelijk.

Deze lagers worden ook ingezet als eindlager in transportschroeven.

Geha Laverman levert de standaard lageruitvoeringen uit voorraad.

Ook aangepaste uitvoeringen zijn mogelijk.

Onderdelen voor kettingtransporteurs

Geha Laverman levert naast complete kettingtransporteurs, ook de slijtstukken daarvoor. Geleidingen uit X120Mn12 of HARDOX . Maar ook andere vervangingsdelen: bodemplaten zijwanden, deksels, trogstukken, bekastingsdelen, platenbandlamellen, schuifkleppen, aandrijf- en keerwielen, assen, lagers, stopbuspakkingen, reinigingsvingers etc.

Onderdelen voor bandtransporteurs

Voor bandtransportsystemen, als onderdeel van uw verwerkingsinstallatie, kan Geha Laverman ook de passende vervangingsdelen leveren: Transportbandrollen, trommels, bandschrapers, banden, en ringen maar vervanging van de bestaande transporteur behoort tot de mogelijkheden.

ONDERDELEN SCHROEFTRANSPORTEURS

SCHROEFBLADEN
Geha Laverman levert losse schroefbladen volgens uw opgave, uit normaal staal, RVS maar ook HARDOX . In diverse afmetingen mogelijk.

TRANSPORTSCHROEVEN
Schroefas voorzien van gelaste schroefbladen uit normaal staal, RVS of slijtvast materiaal, geheel volgens opgegeven maatvoering. Voor zeer abrasieve stortgoederen kunnen transportschroeven ook worden voorzien van hardoplassing.

TROGSTUKKEN
Uit slijtvast plaatmateriaal HARDOX vervaardigd volgens opgave.

EINDLAGERS
De onderhoudsvrije glijlagers van Geha Laverman worden ook met succes ingezet als eindlagers in schroeftransporteurs. Door plaatsing aan de binnenzijde van de bekasting behoort productlekkage aan de asdoorvoer tot het verleden.

Partners

heko-group_logo
HEKO Ketten produceert al meer dan 100 jaar kwalitatief hoogstaande slijtvaste rondstaalkettingen en toebehoren voor transportsystemen voor veelal abrasieve stortgoederen. Voor uiteenlopende branches als de cement-. Chemische- en suikerindustrie, energiecentrales, mijnbouw, recycling en afval- energiebedrijven ontwikkelt en produceert HEKO Ketten haar producten. Het leveringsprogramma omvat slijtvaste rondstaalkettingen en bevestigingsbeugels voor schrapers en bekers, kettingwielen, elevatorbekers, aandrijf- en keerassen, maar ook complete spaneenheden voor bekerelevatoren.

Geha Laverman werkt al ruim vijftig jaar samen met Heko Ketten ook als het aankomt op inspecties en slijtagemetingen op locatie. Begeleiding van kettingrevisies en het leveren van complete kettingtransporteurs behoort ook tot de mogelijkheden.