Zeldzame bodemprocedure

Van Werven, dienstverlener in infra en recycling, had twijfels over zijn Volvo A25 E dumpers; of de laadbakken de ruïnerende ladingen dijkstenen op de lange duur wel aankonden. Geha Laverman kwam met een heel bijzondere oplossing

‘Kom maar langs, rijd ze maar naar binnen en we voorzien de bakbodems van HARDOX 450!'

Het bijzondere van deze oplossing bestond zeker niet uit 10- en 15 mm dikke HARDOX-plaat inmeten, snijden, lassen en monteren; dat is immers dagelijks werk in Zaandam. Maar wat het buitengewoon maakte was dat maar liefst twee van deze mega-kiepertrucks tegelijkertijd in de werkplaats konden worden gestald – sterker nog moeiteloos een riant plaatsje vonden.

Klanten krijgen de ruimte

Het toeval wilde dat de drie meter brede trucks in de buurt van Zaandam waren ingezet op een werk. Dat maakte dat ze, weliswaar met enige omzichtigheid, al rijdend Geha Laverman konden bereiken – normaal heb je daar een forse dieplader voor nodig.  Daarnaast was er in Zaandam kortgeleden nog eens 1700 m2 fabriekshal toegevoegd die in afwachting van de in gebruik name als magazijn nog volkomen leegstond.
Het aanbrengen van 1500 kilo bakbekleding kon vanzelfsprekend niet met de pitstop-timing die we van de Formule 1 gewend zijn. Maatwerk, zeker van dit soort proporties, kost immers tijd. Maar na een week gingen de vierentwintig tonners – voorlopig zonder een centje pijn – op weg naar het zware werk
nl_NL