Rare procedure on the merits

Van Werven, service provider in infra and recycling, had doubts about its Volvo A25 E dumpers; whether the bodies could handle the ruined loads dyke stones could cope in the long run. Geha Laverman came up with a very special solution

‘Kom maar langs, rijd ze maar naar binnen en we voorzien de bakbodems van HARDOX 450!'

Het bijzondere van deze oplossing bestond zeker niet uit 10- en 15 mm dikke HARDOX-plaat inmeten, snijden, lassen en monteren; dat is immers dagelijks werk in Zaandam. Maar wat het buitengewoon maakte was dat maar liefst twee van deze mega-kiepertrucks tegelijkertijd in de werkplaats konden worden gestald – sterker nog moeiteloos een riant plaatsje vonden.

Klanten krijgen de ruimte

Het toeval wilde dat de drie meter brede trucks in de buurt van Zaandam waren ingezet op een werk. Dat maakte dat ze, weliswaar met enige omzichtigheid, al rijdend Geha Laverman konden bereiken – normaal heb je daar een forse dieplader voor nodig.  Daarnaast was er in Zaandam kortgeleden nog eens 1700 m2 fabriekshal toegevoegd die in afwachting van de in gebruik name als magazijn nog volkomen leegstond.
Het aanbrengen van 1500 kilo bakbekleding kon vanzelfsprekend niet met de pitstop-timing die we van de Formule 1 gewend zijn. Maatwerk, zeker van dit soort proporties, kost immers tijd. Maar na een week gingen de vierentwintig tonners – voorlopig zonder een centje pijn – op weg naar het zware werk