Frees-beest

Niet schrikken: de Kekeisen UBF-3000, de laatste maar zeker niet de allerlaatste freesmachines bij Geha Laverman, maar wel de beestachtigste die ooit werd geïnstalleerd. Een frees-beest van maar liefst twintig ton, waar gedurende oktober alle ruimte – ruim vijftig vierkante meter! – voor werd vrijgemaakt. Maar dan is ie ook van harte welkom!

Dit bijzondere frees-beest eet werkelijk uit de hand en kent van huis uit heel veel kunstjes.
De UBF 3000 is er eentje van de jongste generatie freesmachines waar een behoorlijke stap verder wordt gegaan in precisie en ergonomie. Zo is de machine van twee zijden te bedienen. Wat de UBF helemaal bijzonder maakt zijn de talrijke opties – Geha Laverman kocht ze er meteen allemaal bij. Zo is de hoek waaronder gefreesd kan worden volledig instelbaar en wordt er volautomatisch van gereedschap gewisseld.

Naast de andere freesbeesten is dit alweer de derde Kekeisen – in de freeshal staan er al twee. Met de nieuwkomer hopen wij de sterk groeiende vraag naar z.g. ‘specials’ het hoofd te kunnen bieden (zie ook het interview in deze HARDCOPY). Steeds meer branches weten de bijzondere eigenschappen van HARDOX te waarderen. Na deze maand te worden geïnstalleerd kan dit beest zijn hongerige tanden zetten in allerlei bijzonder taaie slijtvaste brokken. We zorgen bij Geha Laverman in elk geval dat ie niets te kort komt.

nl_NL