DUROXITE, overtreffende trap van slijtvast

Nieuw van SSAB, de makers van HARDOX, is Duroxite: een opgelaste plaat die eenvoudig is te verwerken op plaatsen waar o.a. schuivende en/of schurende slijtage van sterk abrasieve materialen een probleem vormt en een lange levensduur van de slijtdelen cruciaal is.

De standaard kwaliteit DUROXITE 100-plaat heeft als basis een normaal-stalen plaat die machinaal is voorzien van een hard-oplassing.  Deze hoogwaardige, slijtvaste laslaag bestaat uit o.a. chroom-carbide en heeft een hardheid tot 57 HRC.

Dezelfde hardoplas-kwaliteit is ook leverbaar met een HARDOX 450-materiaal als basisplaat.
Het voordeel daarvan is dat, bij onverhoopte plaatselijke slijtage, er altijd slijtvast basismateriaal resteert ter bescherming van de constructie.

Voor extreme toepassingen kan er tot een maximale hardheid van 65 HRC worden geleverd. DUROXITE-plaat kan worden ingezet bij temperaturen tot 350 °C. Afhankelijk van het gekozen type tot zelfs 600° C.

DUROXITE is om slijtage onder extreme omstandigheden te bestrijden in de mijnbouw, erts- en kolen-verwerkende industrie, asfalt- en cementindustrie, recycling etc. veelzijdig toepasbaar op stortpunten, glijgoten, zeven, bekledingen voor stortbunkers, brekers, ventilatoren, etc.

DUROXITE wordt in diverse dikte-samenstellingen gemaakt en leverbaar in plaatvorm of als gesneden product. Voor inbouw, voorzien van gatenpatroon of met stiftlasbouten op de achterzijde voor eenvoudige montage.

en_GB