Eine Woche Ausfallzeit ist eine Woche Arbeit

Terwijl er met veel inzet werd gewerkt om de ambities rond de revisie van een platenband transporteur waar te maken, werd er in een andere fabriekshal ‘getoverd’ met HARDOX voor een ander complex lasproduct. 

Beide opdrachten bij Geha Laverman liepen plotseling parallel aan elkaar terwijl ons land midden in de Corona-crisis verkeerde. Maar er waren meer overeenkomsten.

Zo was ook dit een project waarbij binnen een uiterst strakke planning maatwerk werd verwacht. En, geheel in stijl van de andere ’klus’, werd ook hier een efficiënte productiestraat opgezet om de maar liefst 104 speciale kettingschrapers met een gewicht van elk 110 kg, te realiseren.

Productielijn te complex om te automatiseren

De verlangde schraperbalken bedoelt voor in een kettingtransporteur, vormden een complex lasproduct dat werd samengesteld uit verschillende kwaliteiten HARDOX. Dat leidde ertoe dat, ondanks de grote oplaag van meer dan honderd stuks, het laswerk niet geautomatiseerd kon worden.

Dus werd ook hier een team ervaren lassers ingezet om 24/7 aan het werk te gaan.

Met weinig meer dan één week stilstand was rekening gehouden, langer kon en mocht het niet duren! Dagelijkse aanvoer van gereedgekomen schrapers op locatie van de klant was cruciaal om de montageploeg ter plaatse eveneens fulltime aan het werk te houden. Omdat het totaalgewicht van ca. 12 ton het toeliet werden de dagelijkse transporten naar de klant in eigen beheer gerealiseerd. Zo kon de chronologie binnen de keten nog enigszins flexibel worden gehouden.

Dagelijks werk?

‘Just in time delivery ‘is (nog) geen dagelijks werk van Geha Laverman. Het voortdurend uitdijende machinepark en nog steeds toenemende bedrijfsoppervlak maakt wel steeds meer mogelijk, ook als het op ‘on-demand’ leveren van slijtproducten aankomt, beschikt Geha Laverman over een enorme voorraad.

We hebben laten zien dat de toekomst van Geha Laverman al maanden geleden begon.

de_DE