Elevatorketting naar hoger niveau

Onze partner HEKO Ketten verbreedde onlangs haar leveringsprogramma met KoWey producten.  KoWey ontwikkelt vanuit haar brede ervaring in de cementindustrie zeer succesvolle kettingtypes, waaronder een nieuwe centraalketting. Geha Laverman gebruikte bij een eerste ombouw van een kettingelevator dit nieuwe type ketting…  

De klant, een Nederlands productiebedrijf, gebruikte een verouderd kettingtype dat niet meer kon worden vervangen of hersteld met reservedelen. Uiterst kostbare stilstand ten gevolge van kettingbreuk was niet ondenkbaar. Een drastische ombouw van de elevator met als gevolg buiten gebruikstelling was al helemaal geen optie.Geha Laverman werd gevraagd om met een oplossing te komen en die kwam er!

In samenwerking met specialisten van HEKO werd er voor een gesmeed kettingtype gekozen, met nagenoeg identieke inbouwmaten, maar wel met sterk verbeterde eigenschappen. Een ketting gesmeed uit hoogwaardig gehard materiaal.
Om de stilstand bij montage tot een minimum te beperken werd de gehele kettingrevisie op detail geprefabriceerd, waarbij voor de bestaande wielnaven nauwkeurig passende kettingloopringen werden vervaardigd. Daarnaast werden ook de elevatorbakken vernieuwd.

Dankzij de inzet van KoWey specialisten ter plaatse bij het productiebedrijf werd de tijd voor de montage van ketting, bakken en wielen, het uitlijnen en de elevator weer in bedrijf te stellen beperkt tot enkele dagen.

de_DE