Het heeft even geduurd – zo’n zestig jaar. Maar 10 en 11 juni was het zover, iedereen die weleens een kijkje binnen bij Geha Laverman wilde nemen was uitgenodigd. Twee dagen lang was Geha Laverman Zaandam, met een totale oppervlakte van iets meer dan een FIFA voetbalveld, omgetoverd tot een feestelijk beursterrein. 

Het initiatief om alle klanten uit te nodigen om het nu maar eens zelf ‘live’ te komen bekijken kwam voort uit het besef dat het contact met de klanten feitelijk wordt onderhouden via vertegenwoordigers. Klanten komen maar zelden ‘op de koffie’ bij Geha Laverman in Zaandam of Alphen a/d Rijn.
Misschien ook wel een beetje met als voorbeeld de serie ‘How it’s made’ op het tv-kanaal Discovery, waarbij je kunt zien hoe producten tot stand komen en welke technologie er achter schuil gaat.
Bij Geha Laverman kon je niet alleen bekijken hoe het gemaakt wordt, maar het zelfs beleven – met al je zintuigen.

10 centimeter dikke Hardox-platen verrassend spectaculair

Bezoekers van de Open Dagen vielen vaak van de ene verbazing in de andere. Zo bleken de imposante stapels van vaak 10 centimeter dikke Hardox-platen op het buitenterrein onverwacht verrassend spectaculair te zijn, terwijl het toch weinig meer is dan de grondstof voor de brede range slijtproducten die Geha Laverman dagelijks produceert.

Het hightech machinepark waarmee Hardox wordt bewerkt op weg naar het eindproduct was voor velen fascinerend om in gang te zien en overtrof qua proporties meestal sterk de stoutste verwachtingen.

Werk je met slijtproducten dan was, begin juni, Geha Laverman, absoluut: The-place-to-be!

een tikje internationale allure

De aanloop naar de ‘heavy metal’-wereld werd gevormd door een tentendorp na de entree.  Een gezellige markt waar de meeste internationale partners van Geha Laverman zich presenteerden met nieuwe producten, primeurs voor de Europese markt.

Het terras op het ‘dorpsplein’ bood de genodigden de mogelijkheid om tijdens een hapje en een drankje zich op te maken voor een ware ontdekkingstocht over het fabrieksterrein. Langs de met rode loper (!) gemarkeerde route was er oa. zicht op een demo van de mobiele breker PRO van Prall-Tec– zie elders in deze HARDCOPY - en een showcase van Magotteaux, twee evenementen op zich. Daartussen rolde zich een heel verrassende trial-fiets acrobatiek act uit. Vanzelfsprekend speelde de zon op de Open Dagen ook zeker geen onbelangrijke rol.

Veel bezoekers uit België, Duitsland en Frankrijk hadden de moeite genomen naar Zaandam te komen. Daarmee kregen de open dagen zelfs een tikje internationale allure.

Al met al waren de Open Dagen bij Geha Laverman Zaandam een succes dat de komende jaren alleen nog maar kan groeien.