Science, maar sinds de Open Dagen van Geha Laverman op 10 en 11 juni j.l. geen fiction meer: de PT1.1Pro. Pralltec had met het ontwerp van deze machine maar één doel voor ogen, het ontwikkelen van een, qua prestaties en stabiliteit, compromisloze mobiele breker. Bij uitstek geschikt voor het op locatie verwerken van bijvoorbeeld gewapend beton en ander lastig te verwerken bouwafval, gebruiksvriendelijk, razendsnel operationeel en flexibel inzetbaar. Het resultaat is spectaculair.

De Pralltec PT1.1Pro is voorzien van hydraulische prallwanden die 280 mm kunnen uitwijken zodat stoorstoffen niet in de brekerruimte terecht komen. De rotor wordt aangedreven door een 132kW diesel-elektrische motor. De jarenlange ervaring van Pralltec met stationaire brekers is terug te vinden in het concept. Geen ‘rocket-science’, maar bewezen techniek met bijvoorbeeld Hardox slijtcomponenten en Siemens electronische bediening. De PT1.1Pro is uitzonderlijk bedrijfszeker. Het wisselen van de slijtdelen zoals de prallplaten is zeer eenvoudig; stilstand wordt daarmee tot een minimum beperkt.

Met een verwerkingscapaciteit tot 350 ton per uur is deze mobiele breker zeker onderscheidend te noemen in zijn klasse. Bij het ontwerp is rekening gehouden met het aansluiten van opties als transportbanden, magneten etc.