Nieuws

Groot, groter, Geha Laverman

Met de verhuizing in 1992, naar een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein Westerspoor, werd toentertijd een wissel op de toekomst getrokken. Het pand, een bedrijfshal met kantoorunit, was ook duidelijk op de groei gekozen. Onverwacht snel bleek dat de ogenschijnlijke ‘zee van ruimte’ zich bomvol had gevuld met machines en voorraad…

Er zat weinig anders op dan het bedrijfsoppervlak te verdubbelen door het bouwen van een tweede hal, maar na vijf jaar behoorde ook deze toekomst tot het verleden.
De aanpalende bouwgrond werd aangekocht en volgebouwd met een derde hal. Met het gereedkomen daarvan verdrievoudigde de bedrijfsoppervlakte zo ongeveer sinds 1992.
Maar was Geha Laverman nu wel ècht klaar voor de toekomst?

Niet helemaal! 2018 staat opnieuw in het teken van noodzakelijke expansie van de bedrijfsruimte. Westerspoor is inmiddels volgebouwd en de buren weten niet van wijken.
Oplossing: een bedrijfshal werd tot op de erfgrens verlengd om plaats te maken voor een high-tech CNC-machine die bedient wordt en samenwerkt met een vlijtige robot met 24/7 mentaliteit. Met drastische gevolg overigens: belangrijk verkorte levertijden van bewerkte HARDOX-delen.

Met dit bouwkundig hoogstandje nam het bedrijfsoppervlak 170 m2 toe. Dat in combinatie met een slimme herindeling van de bedrijfshal, is Geha Laverman wederom - èn al weer voor de vierde keer! – niet alleen helemaal klaar voor de toekomst, maar is er al naar onderweg!


Levensduur aan de rol

DUROXITE opgelast plaatmateriaal wordt inmiddels succesvol toegepast in veel branches. Geha Laverman in Zaandam levert zodanig maatwerk, dat de inbouw op locatie van met name de platen die worden voorzien van studbolts, met een uiterst korte stilstand kan worden gerealiseerd. Nieuw in het leveringsprogramma is DUROXITE 100-lasdraad.

Dit lasmateriaal heeft een diameter van 1,6mm en is van gelijke kwaliteit als het materiaal dat op het DUROXITE 100 plaatmateriaal is aangebracht. Het lasdraad komt aan de rol van ca.15 kg en biedt tal van mogelijkheden zoals het op locatie uitvoeren van reparaties, het opvullen van plaatnaden en het aanbrengen van plaatselijke hard-oplassingen.
DUROXITE 100-lasdraad is uit voorraad leverbaar!

DUROXITE opgelast plaatmateriaal wordt toegepast op plaatsen waar schuiven en schuren van extreem abrasieve materiaal voortdurend problematisch is. Dé oplossing om stilstand te voorkomen op plaatsen waar lange levensduur van slijtdelen cruciaal is. DUROXITE wordt het meest ingezet bij grondverzet-, mijnbouw- en baggerapplicaties, pompen, maalrollen en installaties.


Rake klappen gemist

Containerdeuren blijken niet te vertrouwen, staan vaak onder hogedruk en bij openen slaan ze soms meedogenloos toe, met lichamelijk letsel tot gevolg. Geha Laverman maakt ze machteloos en voor altijd veilig...

 Van Vliet Contrans, onderdeel van Renewi, bedacht een oplossing voor dit probleem in de vorm van een haak. Geha Laverman werkte het concept van de haak verder uit.

De haak kan zowel op bestaande containers als op nieuwe worden bevestigd en komt pas in actie op het moment dat de containerdeuren worden ontgrendeld. Bovendien is de haak inklapbaar dus vormt geen hinderlijk uitsteeksel en verandert ook niets aan de afmetingen van de container.

De internationaal gepatenteerde GL Containerdeur-beveiligingshaak is een accessoire voor de recyclingbranche dat werkelijk bijdraagt aan veiligheid.


160-urige werkweek

Het is nog niet zover, maar onze jongste werknemer gaat het erg druk krijgen. Hij?/zij/het? – weten we eigenlijk niet -  krijgt een 160-urige werkweek met verplicht acht uur rust met veel intensieve aandacht voor de gezondheid en vanzelfsprekend scholing.

Voorlopig is het een trainee en moet nog heel veel leren - Je hoeft het overigens maar één keer voor te doen.  Het is dan ook geen medewerker van vlees en bloed, maar een zeer geavanceerde robot. Wij zijn dan ook blij met onze nieuwe, maar wel wat afstandelijke collega.

Robots zijn immers niet meer weg te denken bij dynamische productieprocessen waarbij consistent hoge kwaliteit gekoppeld moet worden aan uiterst korte levertijden.

Ons jongste ‘kracht’ wordt geïnstalleerd op een prachtige werkplek in de nieuwbouw, waarover elders in HARDCOPY is te lezen. Om zijn werk goed te kunnen doen krijgt hij/zij de beschikking over een fonkelnieuwe CNC-bewerkingsmachine. Aardigheidje is dat ze, direct al dezelfde (digi)taal spreken. En het lijkt erop dat ze uitzonderlijk goed gaan samenwerken.

Het team-  misschien mogen we straks over een huwelijk spreken – zal straks menig zwaar en repeterend klusje uit handen nemen van hun menselijke collega’s, maar zover is het nog niet.

Straks dag-in dag-uit op de werkvloer maar nu nog niet aan de slag. In oktober - hopen we - gaan ze met veel kennis van zaken aan de werk.


Vrouw(en) van Staal

Groter, sneller, beter, internationaler, toch is Geha Laverman geen overspannen bedrijf.
Misschien is dat wel te danken aan onze ijzersterke ‘backoffice’: de vrouwen achter de (beeld)schermen. Brigitte Dogterom is zo’n vrouw van staal… Verder lezen >


15 jaar HARDOX Wearparts Center

Wij zijn er trots op! Geha Laverman is al 15 jaar Hardox Wearparts Center waren de grootste van Europa en blijken nu de grootste van de wereld te zijn. SSAB, producent van HARDOX vond het belangrijk genoeg om dit feit op de vestiging Zaandam te komen memoreren… 

HARDOX werd door de Zweedse staalgigant SSAB in 1974 op de wereldmarkt geïntroduceerd en Geha – toen nog zonder Laverman! - heeft dit slijtvast staalplaat vrijwel onmiddellijk in haar leveringsprogramma opgenomen. De welhaast onovertroffen slijteigenschappen van HARDOX gecombineerd met de consistente kwaliteit hebben ertoe geleid dat de sobere voorraad van slechts één enkele plaat, inmiddels is uitgegroeid tot duizenden tonnen plaatmateriaal die Geha Laverman jaarlijks verwerkt tot slijtproducten voor haar klanten binnen Europa.

SSAB mag met een jaaromzet van 66 miljard Zweedse Kronen, ofwel ruim 6,4 miljard euro, tot de grote spelers van de globale staalmarkt worden gerekend. Dan mag het best een prestatie worden genoemd dat Geha zich in 2002 mocht rekenen tot het exclusieve netwerk van 300 Hardox Wearparts Centers, die in tachtig landen, ‘all-over-the-world’, zijn gevestigd.

Het is alweer een aantal maanden geleden dat een speciale delegatie van SSAB Theo van Schie, directeur van Geha Laverman, verraste met de overhandiging van een plaquette. Het werd een feestdag!


Recycling 2017 Gorinchem

Voor het achtste jaar op rij wordt vakbeurs Recycling georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Nederland is een van de toonaangevende landen op het gebied van recycling. Qua afvalpreventie, hergebruik en recycling behoort Nederland tot de top-5 in Europa. Daar mogen we trots op zijn. Mede daardoor staat de vakbeurs wederom garant voor een breed platform; van leveranciers van vernuftige onderdelen tot producenten van omvangrijke recyclinginstallaties staan voor u klaar om u te informeren over de laatste ontwikkelingen.

Geha Laverman is te vinden op standnummer 133.


De moeite waard: Matexpo 2017

Vanzelfsprekend bent u weer van harte welkom op de stand van Geha Laverman op de Matexpo 2017 in het Belgisch Kortrijk. Een bezoek aan deze tweejaarlijkse internationale vakbeurs is ècht de moeite waard!
Van 6 tot 10 september zullen ca. 350 exposanten, waaronder Geha Laverman, de laatste ontwikkelingen op het gebied van o.a. recycling en wegenbouw presenteren.


DUROXITE, overtreffende trap van slijtvast

Nieuw van SSAB, de makers van HARDOX, is Duroxite: een opgelaste plaat die eenvoudig is te verwerken op plaatsen waar o.a. schuivende en/of schurende slijtage van sterk abrasieve materialen een probleem vormt en een lange levensduur van de slijtdelen cruciaal is.

Verder lezen >


Mega-kunstig gebit

Dagelijks je baktanden zetten in een oer-Hollandse kleiklomp of een berg zand, dan gaan zeker de tanden van Combi héél lang mee. Maar als het op keiharde rotsbodem van steengroeves en mijnbouw aankomt, dan wordt het heel snel knarsetanden. Onze Zweedse partner Combi Wearparts vroeg ons een mes met adapters, tanden en schrouds; samen te stellen voor de bak van een monstrueuze CAT 6018FS graafmachine. Een grondverzetmachine zo groot, dat je hem - zeker in Nederland - nooit tegen zult komen.

Verder lezen >